Savis econòmics al Berguedà

Article publicat a l’Actual

(clica al link per accedir a la versió digital de l’article)

http://www.bergactual.com/2012/04/29/savis-economics-al-bergueda

Alguns extractes de l’article:

Niño Becerra va fixar la situació actual d’una forma clara i contundent: Som a una crisi sistèmica. Tota l’estructura econòmica i per tant social s’ha esquerdat. Una situació nova pel món des del 1.929. S’han malbaratat recursos en produir més i més només per la recerca dels beneficis enlloc de les necessitats reals de les societats. És molt dur però al món desenvolupat sobren treballadors.

Les seves receptes pel futur són:

–          Productivitat.

–          Cooperació entre persones i empreses.

–          Elements tecnològics.

Salvador Cardús, va dir que l’ascensor social està espatllat. Hi haurà gent que no se’n sortirà en contraposició amb el que passa ara a on tothom té un lloc a la societat. Fins i tot pot ser que pobles o comarques senceres quedin fora del progrés quan torni. La crisi posa les coses al seu lloc.

La xerrada final d’Alfonso Vázquez va ser una troballa immensa. Un especialista en obrir ments. Anàlisis sobre els aspectes centrals de l’economia i el treball amb uns enfocaments nous però terriblement obvis. Va dir que dels anys cinquanta del segle XX s’ha passat del treball físic al treball intel·lectual o tecnificat. Això ha fet i farà encara més un canvi en la societat.

I per ell, la feina es fonamenta en tres punts bàsics:

1-      Significat del treball

2-      Qui té la propietat

3-       Control i planificació

I vàrem acabar amb un anunci que per conegut no deixa de ser preocupant:[cc_blockquote_left] el diner ha deixat de ser el que era per ser la mercaderia principal[/cc_blockquote_left].

Complemento aquests diganòstics sobre l’economia en temps difícils amb un treball de l’Eduard Barcons del CFI. S’anomena “Temps de..” riscos i d’oportunitats.

(clica al link per accedir a la versió digital de l’article)

Barcons_ArticeR7_Firamaig2012

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *