Cap a… l’aeroport de Malpensa i una enredada: “Via Millano”

 

Malpensa és l’aeroport principal de Milano. Tot i que és a quasi una hora del centre de la ciutat. És un aeròdrom d’aparença però força ineficaç. Entre els principals, és un dels pitjors que hi ha per Europa. Tots els italians i sobretot el llombards en fan broma. Una gran inversió que no cobreix ni de lluny les necessitats d’aquesta porció del món prou important.

La fotografia que il-lustra aquestas entrada és una monument insultant a la lògica i a la raó. La mala organització general de Malpensa apareix per tot arreu i de forma concreta a les llargues cues que es formen als controls de seguretat per accedir a les zones d’embarcament. La massificació i la manca de servei, afegit a deficiències de tota mena, provoquen unes embussades enormes, nervis, discussions i tota mena de incomoditats pels viatjers. Una d’aquelles experiències tant poc recomanables de les que es pateixen quan es volta pel món, a vegades, Però a Malpensa sempre és un desastre. Cures enormes serpentegen amb les cintes col.locades al efecte.

Enlloc de buscar solucions per millorar el servei, ampliar els controls de seguretat o qualsevol iniciativa per resoldre-ho, s’han inventat un sistema anomenat “Via Milano”. A canvi de pagar uns diners cada any, es pot accedir a aquesta drecera en la que es pot evitar patir la tediosa cua.

Molt bàsic i senzill. Crees un problema que afecta a tothom a partir de la teva posició de poder i domini d’una situació (el control i la organització d’un aeroport) per tal d’habilitar un sistema que et genera uns ingressos no merescuts. No hi ha remei.

A més, és un aeroport que em correspon patir-lo tot sovint. La setmana pròxima, un altre cop.

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *