Des de… l’aeroport de Mumbai

L’arribada al vell aeroport de Mumbai està precedit d’una visió fugissera de la ciutat. Una vista entre una ciutat potent i de primer nivell mundial amb una passada per la pol·lució i pels “slumdogs”.

Arribar, passar els controls de seguretat i recollir el equipatge com a pas previ per sortir cap al carrer. El primer contacte amb el món indi – la primera vegada- és un contrast immens respecte de la “resta” del món. I les següents, també. Sortir a fora i trobar una temperatura deu o vint graus més que la que hi ha a casa. Sigui la que sigui.

Passats els controls i sortir a fora és l’impacte definitiu. Hom es troba amb l’excés, amb la brutícia i centenars, milers de persones que esperen, cadascuna amb el seu rètol a alguna de les persones que arriben. Trobar el rètol que et correspon és una tasca impossible. Però en aquell moment i tot el que passaràs a continuació esdevé possible i factible. Mentre, el nas es va omplint de les olors de monòxid de carboni. Molests en tot cas però intolerables per alguns (els acomodats) i evocador de la infància als anys setanta pels oberts a noves sensacions.

 He sortit de la terminal i me’n vaig cap a la llibertat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *