Des de… l’aeroport de N. Delhi

El camp d’aviació de Nova Delhi està dedicat a la memòria d’Indira Gandhi, la matriarca dels indis que va morir a mans dels seus guardaespatlles amb turbant i pistola.

El camp d’aviació de Nova Delhi no és el que era. L’antiga, vella i tronada terminal antiga l’han tancat i han inaugurat un aeroport nou, modern, funcional. L’admirat Marc Augé té una altre indret pels seus “no llocs”. Tot és ara més fàcil i accessible pels viatgers, però s’ha perdut el romanticisme, els ioguis que passen, els que arriben de fer un trekking a l’Himàlaia, els immigrants que passen d’un continent a l’altre. Sobretot, en un moment en que immigrar a la vella Europa no és el que era. Fins i tot les cues s’han tornat cues. El desgavell per accedir a un avió o fer qualsevol tràmit de seguretat és ordenat i pausat.

La “meva” Índia està canviant.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *